8 leggyakoribb téma

Kerülje el a fogyókúra vakvágányait

904
HOZZÁSZÓLÁS:

Le kell számolnunk azzal a hiábavaló reménnyel, hogy — változatlan mozgásmennyiség mellett — a táplálék megszorítása nélkül is le lehet fogyni.

fogyas-zsiregetes-fogyokura-26

Igaz, minden jól táplált, elhízott ember vágyálma, hogy koplalás nélkül váljék karcsúvá.

A fogyasztószerek átverései

Ezért volt sikere minden olyan fogyókúrás étrendnek és fogyasztószernek, amely az elfogyasztott ételek mennyiségének csökkentése nélkül ígért súlycsökkenést.

A kövér ember mindent kipróbál, amiről azt állítják, hogy attól könnyen, gyorsan lefogyhat. Egyetlen olyan fogyókúrás diétát vagy fogyasztószert sem hagyna ki, amitől a gyomra megtelik és sokáig teltségérzete marad.

Az igazság azonban az, hogy a fogyasztószerekről ez idáig nem bizonyosodott be egyértelműen, hogy mellékhatás nélküliek.

Főleg a külföldről, „zsebben” hazahozott szerek veszélyesek, mert nemegyszer károsak a szervezetre.

A hatásos és biztosan nem károsító fogyasztószerre még évekig várni kell. Ezért egyelőre tudomásul kell venni, hogy egyedül csak gyógyszertől fogyni nem lehet!

A hashajtók sem jelentenek megoldást

Éppúgy nem használ a hashajtók szedése sem: a zsírpárnák mit sem csökkennek tőle. E szerek éppen ellenkező hatást váltanak ki: a gyakran mesterségesen kiürített belek serkentik az emésztőnedvek elválasztását, a máj működése fokozódik, és az étvágy megnövekszik.

Az étvágycsökkentők veszélyei

Sok jóltápláltnak az átlagosnál nagyobb az étvágya. Gyakran úgy akarnak fogyni, hogy étvágycsökkentő gyógyszereket szednek (Gracidin, Desopimon, Teronac stb.).

De ezek a szerek is sokakban kellemetlen mellékhatásokat váltanak ki, mint amilyen a szájszárazság és szomjúságérzet, idegesség és álmatlanság, hasmenés vagy éppen székrekedés stb.

A vizelethajtás sem segít

Többen eredményesen fogytak vizelethajtóktól (dinretikumoktól). Sajnos, ez a módszer sem célravezető, legfeljebb látszateredményei vannak, s azok is csak rövid ideig.

A vizelethajtókat tartós fogyás elérésére nem lehet fölhasználni, hiszen nem a szervezet zsírraktárait csökkentik, hanem a folyadékterek vízkészletét „csapolják meg”. E szerek szedésének abbahagyása után a szervezet rövid idő alatt visszaszerzi az elvesztett vízmennyiséget.

A pajzsmirigyhormonokkal nem szabad játszani

Külföldön még egyes országokban, de ott is egyre csökkenő mértékben, próbálkoznak mesterséges pajzsmirigyhormonok adásával is.

Igaz, azok az emberek, akiknek a pajzsmirigyműködése fokozott, tehát több hormont termel, többnyire soványak. Ez a fogyókúrás módszer rejti magában azonban a legtöbb veszélyt, s kizárólag orvos írhatja elő.

De még azok az orvosok is, akik ezzel kísérlik meg lefogyasztani betegeiket, csak a más fogyasztókúráknak igen ellenálló esetekben alkalmazzák, akkor is nagyon körültekintő módon meghatározott adagokkal. Szigorúan tiltott ideg- és szívbetegek, valamint magas vérnyomásúak számára.

Akkor mégis hogyan fogyjunk?

Sokkal célravezetőbb, ha mindenki maga tornáztatja meg izmait.

Sport vagy torna, beleértve az otthoni szobatornát is, kiváló kiegészítő program azoknak, akik nap mint nap az íróasztal mellett ülnek vagy munkahelyükön monoton ismétlődő mozgásokat végeznek.

Kizárólag ettől azonban nem várhatunk súlycsökkenést. Anélkül, hogy mértéktartók lennénk az evésben, a hájunk nem tűnik el.

904
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]