8 leggyakoribb téma

Mit kell tudni a fogyókúra mankóiról?

926
HOZZÁSZÓLÁS:

Képünk illusztráció

Vannak, akik nehezen tudnak átállni a diétás kosztra, helyesebben: a kevesebb mennyiségre. Egyeseket az elején meggyötri az éhség, és ez azzal a veszéllyel fenyegethet, hogy feladják a küzdelmet. Alapelvként gyorsan le kell tehát szögezni, hogy a fogyókúra két legjobb mankója: a szilárd akarat, és az ízes diétás étel!

Ha azonban mindezek kevésnek bizonyulnak, akkor ideig-óráig, természetesen a kezdet kezdetén más “mankók” segítségét is igénybe vehetjük:

Feketekávé –

Akik egyébként is szoktak feketézni, azok erősebb éhségérzet esetén igyanak meg egy soron kívüli, édesítőszeres duplát. Éhségérzetük azonnal csökkenni fog, esetleg el is múlik. Ehhez a mankóhoz azonban csak azok folyamodjanak, akiknek nem árt meg egy-két kávéval több, nem zavarja őket alvásukban sem – De még ők is számolhatnak azzal, hogy kissé ingerültebbek lesznek.

Tea –

A feketekávénál ártalmatlanabb mankó. Éhségérzet esetén igyanak meg egy csésze, esetleg egy bögre édesítőszeres teát. Energiatartalma ennek sincs, de egy időre feltétlenül telíti a gyomrot.

Étvágycsökkentő gyógyszerek –

Veszélyesebb mankók, többségük ugyanis egy amfetamin nevű vegyületből, vagy hasonló típusú vegyületekből készül. Ezek a vegyületeknek nem az étvágycsökkentés a fő hatása, hanem a központi idegrendszerre hatnak izgatóan, ezek az úgynevezett doppingszerek. Ezért ehhez a mankóhoz csak orvosi beleegyezéssel nyúlhatunk.

Az újabb étvágycsökkentő gyógyszerekre azonban már kevésbé jellemző az izgató hatás. Ezekkel akkor érhetjük el az étvágy csökkentését, ha 20-30 perccel a főétkezés előtt vesszük be. De izgató hatásuk miatt sem tanácsos vacsora előtt bevenni őket, mert megzavarhatják a nyugodt alvást, noha éppen az esti étkezés, különösen a bőségesebb vacsora az elhízás fő okozója.

Étvágyfalatok –

A magyar konyhában “katonáknak” is nevezik. Egy kistányérra előre elkészített falatkák (valóban csak egy falat!) ugyancsak elüthetik pillanatnyi éhségérzetünket.

926
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]